Nit Solidaria Pobresa Zero

La cultura i la solidaritat es donaran la mà en la ‘Nit Solidària Pobresa Zero 2015. Perquè TOT és de TOTS!’

cartelnitpobresa0El Teatre Principal de València acollirà el divendres 16 d’octubre aquest espectacle d’humor, música i activisme en el qual participen, entre uns altres, Toti Soler i GemmaHumet, Meritxell Gené, Eugeni Alemany, El Cifu i Borja Penalba, Carles Alberola, Miguel Rellán i Amàlia Garrigós, en el marc de les activitats de la Setmana contra la Pobresa que organitza la campanya d’incidència política Pobresa Zero.

Pobresa Zero organitza el divendres 16 d’octubre a les 22.30 hores en el Teatre Principal la ‘Nit Solidària Pobresa Zero 2015. Perquè TOT és de TOTS!’, un espectacle en el qual, en el marc de la Setmana contra la Pobresa, que té lloc del 13 al 17 d’octubre, diversos artistes actuaran en benefici d’aquesta campanya d’incidència política que demanda polítiques públiques efectives contra la desigualtat i en favor de la cooperació al desenvolupament.

En aquest sentit, l’humor, la música i l’activisme es donaran la mà amb actuacions, entre unes altres, de Toti Soler i Gemma Humet. L’excepcional guitarrista, que va acompanyar al músic i poeta Ovidi Montllor al que li va dedicar la cançó Què et sembla, Toti? pujarà a l’escenari al costat de la jove cantant i intèrpret, tota una revelació del panorama musical català. Una altra de les participants serà la cantautora Meritxell Gené, el repertori de la qual inclou poemes musicats sobre l’amor i les arrels de Joan Vinyoli, Maria-Mercè Marçal, Joan Barceló, Montserrat Abelló o Vicent Andrés Estellés.

En aquesta línia, la programació inclou també a Sis veus per al Poeta, sis dones artistes de reconeguda trajectòria que s’han agrupat per a dissenyar un espectacle en el qual els versos del poeta Vicent Andrés Estellés són els protagonistes del fandango, la malaguenya, la cançó de bressol, el romanç i el cant d’estil.

D’altra banda, El Cifu, cantautor valencià amb lletres directes, reminiscències flamenques i “molt carrer” en les seues cançons, pujarà a l’escenari al costat de Borja Penalba, guitarrista i cantant que ha acompanyat a músics tan rellevants com María del Mar Bonet, Feliu Ventura o Lluís Llach.

Monòlegs, humor i crítica social
Respecte a la interpretació teatral, l’humorista Eugeni Alemany oferirà al públic un dels seus sarcàstics monòlegs, l’actor Miguel Rellán posarà en escena una peça sobre la pobresa, l’actor valencià Carles Alberola adaptarà una de les seues obres, Meugenio recuperarà alguns dels ja clàssics acudits d’Eugenio i l’actor català Albert Vidal pujarà al Teatre Principal una de les seues escenes carregades de crítica social.

A més, actuaran Herba Negra, grup valencià d’hip-hop que té preparada una sorpresa per al públic, el cantautor menorquí Guiem Soldevila, la Batucada Borumbaia i la Jove Muixeranga de València amb la Colla de tabals i dolçaines del Micalet. La presentadora de l’espectacle serà la periodista Amàlia Garrigós.

Pobresa Zero commemora la Setmana contra la Pobresa amb desenes d’activitats que se celebren a partir del 13 d’octubre i que culminaran el dissabte 17 d’octubre amb una manifestació contra la pobresa que recorrerà el centre de la ciutat de València. Totes les activitats i actualitat sobre el tema es troben en la web: www.pobresazero.org

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.