Cacau Morvedre: Morvedre més just!!

cacau_morvedre_compacte
Projecte desenvolupat des de l’1 de març de 2017 a febrer de 2018 i finançat per la Generalitat Valenciana mitjançant ordre de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual es convoquen, per a l’any 2016, subvencions a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD), per al cofinançament de projectes i activitats d’educació per al desenvolupament en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. (2016)

Objectiu general del projecte
Incrementar la consciència del Comerç Just i específicament del cacau de Comerç Just en les entitats educatives de la comarca del Camp de Morvedre, extensible a la CV, amb especial incidència en l’explotació infantil present en la producció del cacau en els països del Sud.

Resultats
1.- Creació d’eines de Educación per al Desenvolupament per a abordar desigualtats Nord/Sud a partir del cacau i les opcions de Consum Responsable a través del Comerç Just.
2.- Conscienciació de la comunitat educativa sobre les desigualtats Nord-Sud i la coresponsabilitat en les opcions de Consum Responsable a través de la realització d’activitats de sensibilització
3.- Creació del producte “Cacau Morvedre” a través d’un procés participatiu d’entitats educatives de la comarca del Camp de Morvedre.
4.- Acostada l’experiència real i projectes de desenvolupament de xicotets productors/as de cacau de les comunitats del Sud a les entitats educatives incloses Universitats Públiques.

Activitats realizadas en el marc del projecte Cacau Morvedre: Morvedre més Just!

guia_portada

• Unitats Didàctiques Cacau de Comerç Just: creació grup de docents per a elaboració, implantació en entitats educatives. [Accedir a les Guies Didàctiques el·laborades]

cataeg_portada

 

 

• Catàleg d’activitats en sensibilització de Comerç Just i Consum Responsable: creació i desenvolupament d’activitats segons cursos. [Accedir al Catàleg complet o per fitxes d’activitat]

obra04• Creació de la obra teatre sobre el Cacau de Comer Just “Cacau Morvedre, de l’aliment de les deïtats al cacau més Just” i representacions en centres educatius i culturals. [Ampliar]

cacau_alternativa• Construcció del producte i eina de sensibilització Cacau Morvedre en col·laboració amb Alternativa3. Per afavorir la participació al projecte es va crear el Consell per a Cacau Morvedre que va realitzar dues sessions de treball inclosa una sessió de tast de cacau.  Creació del producte i presentació pública que va tindre lloc a febrer de 2018.

• Construcció de la imatge de Cacau Morvedre a partir d’un concurs de dibuix escolars educació primària en la que varem participar 288 escolars i posterior votació popular entre els tres dibuixos finalistes.

• Visita de una productora i un productora de Republica Dominicana de Cacau Morvedre i planificació i execució activitats en la seua estada de 15 dies.  [Ampliar]

• El projecte també ha suposat la producció d’un video resum sobre el Cacau Morvedre, aíxí com un fullet específic i un roller per millorar la capacitat de comunicació.


Públic objectiu al que es dirigeix el projecte: Alumnat i professorat de primària i secundària.

Cost Total del projecte: 49.784,02 €

Subvenció Generalitat Valenciana: 39.341,43 €

Projecte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment amb el 12 “Garantir modalitats de consum i producció sostenibles”


 

cacau_grup

Comments are closed.