Celebrem el Dia Mundial del Comerç Just al Camp de Morvedre

El proper divendres 26 de maig, a partir de les 18h. celebrarem a les portes de La-tenda de tot el Món el Dia Mundial del Comerç Just al Camp de Morvedre, sota el lema «Som rebels amb causa. Som Comerç Just, i tu? i amb activitats infantils, musicals i degustacions de productes de comerç just.

dmcj2017_tenda

Per a aquesta celebració comptarem amb l’espectacle S’enlaira de Camí de Nora, la música de Educarock, contes, percussió africana amb SapSap, taller de Mascares Rebels, el photo-coll «Rebel·la’t contra la injusticia», jocs cooperatius, i degustacions de productes de comerç just.

Aquesta activitat es realitza amb el suport de l’Ajuntament de Sagunt, mitjançant la regidoria de Cooperació Internacional, en el marc del projecte «Sagunt, Ciutat pel Comerç Just» i de Caixa Popular

Quand arriba el mes maig, ens unim als milers de persones que en més de 50 països celebren el Dia Mundial del Comerç Just. Enguant celebrem que el moviment del Comerç Just a Espanya i a nivell internacional segueix donant passos, petits però ferms, en la lluita per aconseguir un món millor per a totes i tots, amb independència del nostre lloc d’origen. Un món en el qual, enfront de les fronteres i els interessos econòmics, els drets humans i la cura del medi ambient són prioritats indiscutibles. Així el moviment del Comerç Just ens vestim de festa per celebrar que, amb el nostre compromís, dia a dia fem possible un món en el qual les persones, les seues comunitats i el medi ambient, estiguen en el centre de la vida. Un món, en definitiva, millor i més sostenible per als qui l’habitem i per a les generacions que vindran.

Un dia per celebrar que un altre món és possible. Però també un Dia per denunciar. Denunciem un sistema econòmic que només fa augmentar i perpetuar la injustícia i desigualtat global. Un sistema on un 1% de la població mundial posseeix més de la meitat de la riquesa global, mentre el 80% de la població amb prou feines assoleix el 6%. Un sistema en el qual les dones, que generen el 80% de la producció d’aliment, a penes posseeixen el 30% de la terra. Un sistema que manté esclavitzats a 21 milions de persones, 9 d’ells xiquetes i xiquets, en sectors com l’agricultura i el tèxtil. Un sistema on, per a 275 milions de treballadors i treballadores, tenir feina ja no significa poder tenir una vida digna.

Avui, volem celebrar que és possible canviar aquest a economia injusta, aquesta economia d’acumulació i d’exclusió, per una altra d’inclusió, de distribució, dels drets i cura, de justícia i igualtat.

Per tot això, aprofitem la celebració del nostre Dia Mundial per declarar-nos Rebels, rebels amb causa!

#Som ComerçJust #RebelateCon Causa

Event en Facebook  >>>  Pots trobar informació de la celebració del Dia Mundial del Comerç Just en comerciojusto.org i en cvongd.org

Marcar el enlace permanente.

Comentarios cerrados.