Memòria d’Activitats 2018 de La-tenda de tot el Món

Publiquem la memória d’activitats i balanç econòmic de 2018 de La-tenda de Tot el Món.

L’any que hem celebrat els 20 anys!!!
L’any de Cacau Morvedre!!!

Moltes Gràcies pel vostre suport!!

memoria2018Presentació de la  Memória d’activitats i balanç econòmic de 2018 de La-tenda de Tot el Món.

Estem de celebració, perquè ja són 20 anys contribuint des de la nostra realitat comarcal a reduir les desigualtats Sud-Nord mitjançant la comercialització de productes de Comerç Just i la sensibilització d’un Consum Responsable des de l’Educació per al Desenvolupament.

Va ser un 24 d’abril de 1998 quan la-tenda va obrir per primera vegada les seues portes al públic. Tirant la vista enrere sembla increïble haver “sobreviscut” en una ciutat de menys de 100.000 habitants durant 20 anys; sens dubte ha estat treballant molt i sense perdre el compromís per la construcció de món més just.

Aquest any tenim sense dubte un protagonista: Cacau Morvedre ja és aquí!!. Al costat de Cafè Morvedre que va veure la llum en 2009, hem aconseguit a partir de processos de participació comarcal amb implicació de la ciutadania i de diferents sectors, fonamentalment el món educatiu, la creació de dos productes de Comerç Just identificats amb la comarca del Camp de Morvedre. Tots dos són excel·lents eines d’Educació per al Desenvolupament per a fer entendre el Comerç Just i el nostre paper com a persones consumidores. No podem oblidar-nos en aquest punt d’una notícia veritablement trista, la mort de sobte al desembre de Francisca Hilario, la productora de cacau de la cooperativa Conacado de República Dominicana, que ens va visitar al costat del company Jaime Gómez en el desenvolupament del projecte «Cacau Morvedre, Morvedre més Just» per a portar-nos l’experiència en primera persona de les persones productores. Dona vitalista, positiva i amb molta força, que va viure un procés d’apoderament com a dona i com a líder comunitària impressionant, amb la qual vam gaudim i aprendre, i que mai oblidarem.

Creiem que ja queda menys en el camí perquè Sagunt segueixi reconeguda com a «Ciutat pel Comerç Just», treballant de la mà de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament. El 27 de novembre d’aquest any Sagunt va fer un pas més amb l’aprovació per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament d’una Declaració Institucional en favor del Comerç Just com a eina de desenvolupament sostenible i de lluita contra el canvi climàtic.

No podem oblidar a la presentació de la Memòria d’Activitats de qualsevol any com han anat les vendes. 2018 ha estat un any bo, amb un augment de les vendes en un 19%, i el millor és que és la millor xifra de tota la sèrie. No és fàcil mantenir un xicotet comerç de barri 20 anys; i encara que les xifres ens donen certa alegria, continua sent un dels projectes en el qual més esforç cal invertir a nivell humà i econòmic, sense ser encara autosuficient. Analitzant els hàbits de compra i les xifres dels Informes anuals de Comerç Just que publica la Coordinadora Estatal de Comerç Just, es presenta un futur molt incert per a totes les botigues especialitzades en Comerç Just a nivell estatal i europeu com la nostra.

Tota la gent que formem la-tenda (equip de coordinació, voluntariat, equip tècnic, persones associades i col·laboradores), seguim creient fermament que el Comerç Just és una excel·lent eina de cooperació, que ajuda a reduir la pobresa i les desigualtats de forma objectiva i que a més implica la quotidianitat de cadascun de nosaltres com persones consumidores. 

Com sempre, agrair a totes les persones, col·lectius, institucions públiques, empreses, i companys i companyes del Comerç Just, aquest camí conjunt. Amb totes elles esperem complir un any més, i ja seran 21!!.

 

Equip de coordinació de La-tenda de tot el món memoria1801

 

memoria1801_ajuntament

Bookmark the permalink.

Comments are closed.