www.la-tenda.org

 

info_la-tenda 05 - 05 - 2015

La tenda de tot el Món celebra al Dia Mundial del Comerç Just
el divendres 8 de maig
.

“Estira del fil” és el lema del Dia Mundial del Comerç Just 2015 que destacarà les injustícies que amaga l’elaboració d’articles tèxtils, un sector molt potent econòmicament -només a Espanya cada persona gasta a l’any 437 euros en roba- i que exemplifica de manera clara les conseqüències negatives de la globalització i en el qual es produeixen nombroses violacions de Drets Humans.
El Dia Mundial del Comerç Just el celebrarem enguany el divendres 8 de maig de 18 a 20.30h a la porta de la-tenda de tot el món amb activitats infantil, contacontes i degustació de productes de comerç just. Enguany ens centrem al textil de comerç just sota el lema “Estira del Fil” i realitzarem un mandala col·lectiu amb roba i textil que ja no necessitem. També farem un taller infantil “Pinta la teua Samarreta Justa” (Preu del taller + samarreta de Comerç Just: 3 euros). Event Facebook
Com els darrers anys Caixa Popular col·labora en la celebració del Dia Mundial del Comerç Just al Camp de Morvedre.

El dissabte 9 de maig, participarem amb un punt de venda i de sensibilització al IV Festival Solidari “Con otra mirada” que tindrà lloc al Col·legi Cronista Chabret de Sagunt a partir de les 17h organitzat pel Grupo Espiga, La Casa Nueva -Centre d’Acollida d’Inmigrants i l’ajuntament de Sagunt.

El 80% de les persones que treballen en el tèxtil i la confecció són dones.
Dona asiàtica, jove, que treballa entre 12 i 14 hores diàries és el perfil tipus de les persones que confeccionen gairebé tota la roba que portem. Els sous baixos i la feminització caracteritzen aquest sector. Bangladesh ostenta el trist rècord a la baixa: el salari mínim és de 50 euros, fins i tot després de la pujada d’un 77% produïda després de l’enfonsament de l’edifici Rana Plaza, en el qual van morir 1138 persones i més de 1500 van resultar ferides. A aquests sous, que no cobreixen les necessitats bàsiques, s’uneix l’esquerda salarial entre homes i dones, especialment marcada en la confecció, on el 80% de les treballadores són dones.
L’explotació laboral infantil està present durant tota la cadena de producció. Malgrat que s’ha reduït, a l’Índia, en la recollida de cotó, van participar gairebé 400.000 menors a la campanya de 2010. La meitat tenia menys de 14 anys. Jornades extenses, condicions laborals inhumanes i perilloses o l’absència de sindicats legalment constituïts són altres realitats d’aquest sector, que mou cada dia 34.000 milions d’euros només a Europa.
Actualment, el tèxtil de Comerç Just és poc representatiu tant en volum de producció com en vendes. En el conreu del cotó «just» hi treballen 73.400 persones, una xifra petita comparada amb els gairebé 100 milions de famílies que conreen aquesta matèria primera. Tanmateix, qualitativament és molt significatiu per a aquestes persones ja que tenen garantides unes condicions de vida digna.

El Dia Mundial del Comerç Just en el nostre país ha estat promogut per la Coordinadora Estatal de Comerç Just i compta amb el finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. www.comerciojusto.org.

 

Dia Mundial del Comerç Just a Valènciat!!!
Diumenge 10 de maig, de 10.30 a 20.30 h.
al Vell Llit de riu Túria, junt al Pont de les Flors.

El diumenge 10, celebrarem la Festa del Comerç Just a València amb la Coordinadora Valenciana d’ONGD i les organitzacions de comerç just: Setem CV, Cáritas, Oxfam Intermón, Ecosol, Petjades, Solidaridad Internacional, Fundación Vicente Ferrer i La Tenda de Tot el Món.

Amb la Batucada Borumbaia Degustació productes Comerç Just, Demostració de ball Lindy Hop, Tallers estampació, reciclatge tèxtil, Taller sobre Desigualtat i "Teixint dignitat, Colorín Colorit,Dj Paco Valent Els sons del Planeta Blau (Músiques del Món, Ali Farnat i Besugo.

Programa complet i altres activitats en: www.cvongd.org

 

 

Universitats públiques valencianes pel Comerç Just
Les Universitats públiques acreditades com a Universitats pel Comerç Just per IDEAS: Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Universitat Jaume I de Castelló se sumen a la celebració del Dia Mundia del Comerç Just amb diferents activitats.
La-Tenda de Tot el Món estarà “Tirant del fil” i oferint a la comunitat universitària l’opció del Comerç Just i participara en:
• II Setmana pel Comerç Just de la Universitat Jaume I el 6 i 7 maig en l’àgora,
• IV Setmana Universitària pel Comerç Just de la Universitat de València UV el 13 de maig en el campus de Burjassot
• II Setmana pel Comerç Just de la Universitat Politècnica de València el 27 de maig en el seu campus.
En les tres Universitats també es podrà visitar la nova exposició de la Tenda “Millor si és Just”. + info en la-tenda.org

 

Muchas Ideas en la-tenda online

Os recordamos que podeís encontrar una gran variedad de productos de alimentación, cosmética natural, artesanía, papeleria, materiales educativos y otras opciones de comercio justo en nuestra tienda online

Entra al Comercio Justo!

    
Podeu seguir l'actualitat en: facebook.com/latendadetotelmon
 
La-tenda de tot el mon és una associació sense ànim de lucre, inscrita en el registre d'ONGD de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional i del registre d'agents de cooperació de la Generalitat Valenciana. La-tenda forma part de la Xarxa Valenciana de Consum Responsable, la Coordinadora Valenciana d'ONGD, de Pobresa Zero i de la Coordinadora Estatal de Comerç Just.
Si no vols rebre l'Info-La-tenda envia correu demanant la baixa a: correo@la-tenda.org