Cacau Morvedre / Catàleg d’Activitats en Educació per al Desenvolupament

IES_VallSegó

Activitat de Cacau Morvedre a l’IES Vall del Segó

El Catàleg d’Activitats en Educació per al Desenvolupament ha sigut elaborat per l’associació La Tenda de Tot el Món dins del projecte “CacauMorvedre, Morvedre més Just” cofinançat en la línia de subvencions d’Educació per al Desenvolupament en l’educació formal de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana (expedient SOLEPD/2016/0059).

L’objectiu d’aquest projecte és fomentar i incrementar la consciència del Comerç Just i del Consum Responsable, i especí cament del cacau, d’unamanera responsable, coneixent el seu origen, les condicions de comercialització en els canals deComerç Just i com el seu Consum Responsableassegura condicions de treball i de vida dignes per a les comunitats productores, que no hi ha treball infantil, que es promou el desenvolupament comunitari i que el seu cultiu és respectuós amb el medi ambient.

Són 10 activitats educativas de sensibilització per a treballar en l’aula tenint com a referència el cacau, i que poden ser realitzades pel propi professorat a partir dels materials elaborats, pel personal tècnic de l’associació o en col·laboració.

També pots accedir a cadascuna de les activitats per separat:

Activitat 1 Tast Cacau [PDF]  Persones destinàtaries: Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius, Universitat i Escola de Persones Adultes.
Activitat 2 VídeoFòrum: El lado oscuro del chocolat [PDF] Persones destinataries: Alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, Universitat, Escola de Persones Adultes.
Activitat 3 Qui paga la publicitat DF]  Persones destinàtaries: alumnat de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, Universitat i Escola de Persones Adultes.
Activitat 4 Desdejuni just [PDF] Persones destinàtaries: alumnat de 5é i 6é Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
Activitat 5 El Cacau de Comerç Just, un aliment molt nutritiu DF]. Persones destinàtaries: Alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
Activitat 6 L’origen del cacau i el sucre [PDF]  Persones destinàtaries: alumnat de 5è i 6è de Primària, 1r i 2n de l’ESO.
Activitat 7 El preu del cacau DF]  Persones destinàtaries: Alumnat de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
Activitat 8 Ens agrada la xocolata! [PDF]  Persones destinàtaries: Alumnat 1r, 2n, 3r i 4r de Primària.
Activitat 9 D’On ve el cacau [PDF] Persones destinàtaries: Alumnat Infantil, 1r i 2n de Primària
Activitat 10 Introducció bàsica al Comerç Just [PDF] Activitat adaptable a qualsevol nivel educatiu senos temps disponible i contexte educatiu.

Esperem que puguen ser d’utilitat per a incorporarels valors de la solidaritat i la justícia i per a donar a conèixer l’alternativa del Comerç Just als i lesalumnes. Podeu comptar amb la col·laboració de l’equip de la-tenda en tot el que necessiten per a aquest treball compartit per a construir una Societat més Justa i Solidària.

cacau_morvedre_compacte

Cacau Morvedre, Morvedre més just és un projecte desenvolupat per La-tenda de tot el Món des de l’1 de març de 2017 a febrer de 2018 i finançat per la Generalitat Valenciana mitjançant ordre de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual es convoquen, per a l’any 2016, subvencions a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD), per al cofinançament de projectes i activitats d’educació per al desenvolupament en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. (2016)
Bookmark the permalink.

Comments are closed.